Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta kiszona z bordową marchewką

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Wszelkie surówki z kiszonej kapusty są w naszej rodzinie bardzo lubiane .

Kapusta kiszona z bordową marchewką  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta kiszona z bordową marchewką

 

  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • ½ łyżeczki pieprzu białego mielonego
  • 1 bordowa marchewka
  • 2 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z bordową marchewką
Z kapusty usunąć duże kawałki ( tzw. ,, uszy " ' to jest kawałki uszatkowanego głąba ). Spróbować czy nie jest za kwaśna .=- jeśli trzeba to lekko przepłukać . Marchew obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Wymieszać z kapustą uciskając . Dodać majonez . Zamieszać i zostawić na kilkanaście minut. Doprawić do smaku solą , cukrem i pieprzem .Oczywiście równie smaczna będzie z żółtą czy czerwoną marchewką .
Kapusta kiszona z bordową marchewką
Najprostsze składniki - jedyna różnica to kolor marchewki
Kapusta kiszona z bordową marchewką
Do kiszonej kapusty utrzeć bordową marchewkę ( na grubych oczkach )
Kapusta kiszona z bordową marchewką
Dodać majonez , ugnieść , doprawic do smaku i odstawic by smaki sie wymieszały