agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

kapusta kwaszona z dodatkiem winogron

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny dodatek w połączeniu kapusty kwaszonej z winogronami.

kapusta kwaszona  z dodatkiem winogron

Składniki:

kapusta kwaszona z dodatkiem winogron

 

  • 600 g kapusty
  • kwaszonej
  • 150 g winogron
  • 2-3 jabłka
  • 2 łyżki tłuszczu
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

kapusta kwaszona z dodatkiem winogron
Kapustę delikatnie odcisnąć z soku, pokroić i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu. Gotować około godziny. Cebule obrać i drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu razem z pokrojonymi jabłkami w ćwiartki. Kolejno dolać wino i zagotować. Winogrona polać wrzątkiem i zdjąć skórkę, włożyć do kapusty razem z jabłkami i cebula. na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do salaterki.