Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta młoda ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kapusta podsmażana z porą i szczypiorkiem jest bardzo łatwym do przygotowania, smacznym dodatkiem do dania z mięsem.

Kapusta młoda ze szczypiorkiem

Składniki:

Kapusta młoda ze szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Kapusta młoda ze szczypiorkiem

ETAP 1:

Kapusta młoda ze szczypiorkiem
Umytą młodą kapustę dość grubo poszatkować

Kapustę umyć i niezbyt drobno poszatkować.

ETAP 2:

Kapusta młoda ze szczypiorkiem
umyty i osuszony szczypiorek drobno posiekać

Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać.

ETAP 3:

Kapusta młoda ze szczypiorkiem
Pokrojony w pół krążki por zeszklić na oliwie

Por pokroić i zeszklić na rozgrzanej oliwie

ETAP 4:

Kapusta młoda ze szczypiorkiem
Połączyć z kapustą, skropić wodą i dusić

Wsypać poszatkowaną kapustę, wlać 2-3 łyżki wody i dusić do miękkości.

ETAP 5:

Kapusta młoda ze szczypiorkiem
Połączyć z pozostałymi składnikami.

Następnie mąkę wymieszać z łyżką wody, połączyć z kapustą, dodać masło, szczypiorek, zamieszać i dusić przez 2-3 minuty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.


Tagi:

kapusta