Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty z boczkiemETAP 1:
Plastry boczku przyprawiamy solą oraz pieprzem z obu stron.
ETAP 2:
Następnie wkładamy na rozgrzana patelnię i smażymy, aż się wysmażą i zrumienią.
ETAP 3:
kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, wlewamy oliwę i smażymy przez chwilę.
ETAP 4:
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do kapusty dodajemy plastry boczku i pokrojone pomidory. Mieszamy.
ETAP 5:
Następnie kroimy kiełbasę w plastry i dodajemy do kapusty. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż kapusta będzie miękka.
ETAP 6:
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę bigos.