Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty z boczkiemETAP 1:

Plastry boczku przyprawiamy solą oraz pieprzem z obu stron.
ETAP 2:

Następnie wkładamy na rozgrzana patelnię i smażymy, aż się wysmażą i zrumienią.
ETAP 3:

kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, wlewamy oliwę i smażymy przez chwilę.
ETAP 4:

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do kapusty dodajemy plastry boczku i pokrojone pomidory. Mieszamy.
ETAP 5:

Następnie kroimy kiełbasę w plastry i dodajemy do kapusty. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż kapusta będzie miękka.
ETAP 6:

Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę bigos.