kgoszcz

kgoszcz

Starszy Kucharz
[Przepisów: 60]

Kapusta pekińska a'la młoda kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Całkeim smaczna kapustka pekińska na ciepło

Kapusta pekińska a'la młoda kapusta

Składniki:

Kapusta pekińska a'la młoda kapusta

 

  • pół kapusty pekinskiej (średniej)
  • ćwierć cebuli
  • szczypta posiekanego koperku
  • szczypta kminku(nie mielonego)
  • sół
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska a'la młoda kapusta
Cebulę drobno pokroić i podsmazyć na oleju. Poszatkować kapustę pekińską - twardsze części drobniej. Wrzucic do garnka razem z cebulą i dolac trochę wody. Dosypać kminku, koperku i soli. Gotować aż zmięknie, pod koniec gotowania dodać pieprz.

Tagi:

kapusta