mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kapusta pekińska duszona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny dodatek do obiadu...:)

Kapusta pekińska duszona

Składniki:

Kapusta pekińska duszona

 

  • 1 duża kapusta pekińska
  • 1 cebula
  • 1 pęczek koperku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • vegeta (do smaku)

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska duszona
Kapustkę drobno szatkuje, również białe części.
Cebulkę obieram, kroję w małą kostkę. Koperek myję, osuszam, drobno siekam.
Na rozgrzany olej (najlepiej do dużego wysokiego rondla) wrzucam posiekaną cebulkę, rumienię lekko.
Następnie dodaje poszatkowaną kapustę i posiekany koperek.
Wszystko duszę pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając, w trakcie doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i vegetą.
Podaję kapustkę do ziemniaków i kotleta schabowego.

Tagi:

kapusta