Sposób przygotowania:
Kapusta pekińska duszona
Kapustkę drobno szatkuje, również białe części.
Cebulkę obieram, kroję w małą kostkę. Koperek myję, osuszam, drobno siekam.
Na rozgrzany olej (najlepiej do dużego wysokiego rondla) wrzucam posiekaną cebulkę, rumienię lekko.
Następnie dodaje poszatkowaną kapustę i posiekany koperek.
Wszystko duszę pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając, w trakcie doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i vegetą.
Podaję kapustkę do ziemniaków i kotleta schabowego.
Cebulkę obieram, kroję w małą kostkę. Koperek myję, osuszam, drobno siekam.
Na rozgrzany olej (najlepiej do dużego wysokiego rondla) wrzucam posiekaną cebulkę, rumienię lekko.
Następnie dodaje poszatkowaną kapustę i posiekany koperek.
Wszystko duszę pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając, w trakcie doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i vegetą.
Podaję kapustkę do ziemniaków i kotleta schabowego.