Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta pekińska na różowo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczna, łatwa i szybka do przygotowania surówka z kapusty pekińskiej. Świetny dodatek do dania z mięsem.

Kapusta pekińska na różowo Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta pekińska na różowo

 

  • 20-30 dag kapusty pekińskiej
  • 4-5 buraczków czerwonych marynowanych
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz do smaku
  • przyprawa curry do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska na różowo
Obraną marchew i buraczki czerwone zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w kostkę. Kapustę pekińską umyć i poszatkować. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku pieprzem i przyprawą curry, wymieszać. Podawać z ziemniakami i mięsem.
Kapusta pekińska na różowo
Przygotować potrzebne skłądniki do srówki
Kapusta pekińska na różowo
Wszystkie przygotowane produkty włożyć do miski
Kapusta pekińska na różowo
Dodać majonez doprawić do smaku wymieszać