Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kapusta pekińska w sosie majonezowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka którą polubi cała Twoja rodzina - zielona i smaczna.

Kapusta pekińska w sosie majonezowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta pekińska w sosie majonezowym

 

  • kapusta pekińska 200 g
  • majonez 1 łyżka
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska w sosie majonezowym
Do miseczki przełóż jogurt i majonez, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj majonezowy sos. Kapustę poszatkuj i przełóż do miski, zalej sosem i dokładnie całość wymieszaj do połączenia się składników. Natkę pietruszki opłuka i drobno pokrój, posyp surówkę po wierzchu i podaj na stół. Surówka ta idealna do mięsa.
Kapusta pekińska w sosie majonezowym
do msieczki przełóż jogurt naturalny majonez i dopraw
Kapusta pekińska w sosie majonezowym
kapustę poszatkuj dodaj sos który wcześniej przygotowałaś
Kapusta pekińska w sosie majonezowym
całośc wymieszaj by wszystkie składniki się połączyły

Tagi:

kapusta