iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapusta pekińska z kiełkami rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zdrowa lekka obiadowa sałatka

Kapusta pekińska z kiełkami rzodkiewki

Składniki:

Kapusta pekińska z kiełkami rzodkiewki

 

  • 1/4 szt kapusta pekińska,
  • 1 szt cebula,
  • 2 łyżki kiełki rzodkiewki,
  • 1/4 szt ogórek zielony,
  • oliwa,
  • sok z cytryny,
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z kiełkami rzodkiewki
Cebule obieramy i kroimy w kostkę Kapustę pekińską kroimy w paseczki dodajemy do niej posiekaną cebulę .Mieszamy doprawiamy solą ,pieprzem świeżo mielonym i oliwą . Ogórka zielonego nie obieramy tylko dobrze myjemy i kroimy w plasterki dodajemy do sałatki . Dodajemy kiełki rzodkiewki ok 2 łyżki . Kropimy sokiem z cytryny do smaku i ozdabiamy kółkami cebuli . Solimy jeszcze do smaku .

Tagi:

kapusta