Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta pekińska z serem twarogowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zamiast sera twarogowego można dodać ser feta.

Kapusta pekińska z serem twarogowym

Składniki:

Kapusta pekińska z serem twarogowym

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 15 dag chudego sera twarogowego
  • 4 łyżki siekanego szczypiorku
  • 1 jajko
  • 1/4 łyżeczki curry
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z serem twarogowym
Kapustę pekińską drobno poszatkować. Rzodkiewkę umyć, pokroić w drobną kostkę lub cienkie plasterki. Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Żółtko zetrzeć na tarce, wymieszać ze śmietaną, musztardą, odrobiną cukru, soli i pieprzu. Kapustę i rzodkiewkę włożyć do salaterki, wymieszać z przyprawą curry, posypać pokruszonym serem twarogowym, zalać śmietaną, posypać szczypiorkiem i drobno posiekanym białkiem z ugotowanego jajka.