Sposób przygotowania:
Kapusta pekińska z włoszczyzną paski
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem. Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Włoszczyznę paski wsypać do wrzącej, osolonej wody i gotować 5-6 minut, odcedzić, ostudzić. Cebulę drobno posiekać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku, wymieszać.
![Kapusta pekińska z włoszczyzną paski Kapusta pekińska z włoszczyzną paski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-pekinska-z-wloszczyzna-paski-295893.jpg)
![Kapusta pekińska z włoszczyzną paski Kapusta pekińska z włoszczyzną paski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-pekinska-z-wloszczyzna-paski-295894.jpg)
![Kapusta pekińska z włoszczyzną paski Kapusta pekińska z włoszczyzną paski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-pekinska-z-wloszczyzna-paski-295895.jpg)
![Kapusta pekińska z włoszczyzną paski Kapusta pekińska z włoszczyzną paski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-pekinska-z-wloszczyzna-paski-295896.jpg)