gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Sałatka z pekińskiej i ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowaną sałatkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem ryżu podaję jako dodatek do obiadu. Polecam.

Sałatka z pekińskiej i ryżu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z pekińskiej i ryżu

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pekińskiej i ryżu
W mniejszym garnuszku zagotowujemy 1,5 szklanki wody, po czym wsypujemy ryż, dodajemy pól kostki rosołowej i gotujemy do momentu, aż ryż napęcznieje. Studzimy. Kapustę pekińską mielimy na drobno w rozdrabniaczu i przekładamy do miski. Pomidor myjemy i kroimy w kostkę. Ogórek obieramy i także kroimy w kostkę. Następnie do warzyw dodajemy zimny ryż oraz majonez i przyprawy do smaku (sól i pieprz). Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy na półmisek.
Sałatka z pekińskiej i ryżu
W mniejszym garnuszku zagotowujemy 1,5 szklanki wody, po czym wsypujemy ryż, dodajemy pól kostki rosołowej i gotujemy do momentu, aż ryż napęcznieje.
Sałatka z pekińskiej i ryżu
Kapustę pekińską mielimy na drobno w rozdrabniaczu i przekładamy do miski.
Sałatka z pekińskiej i ryżu
Pomidor myjemy i kroimy w kostkę. Ogórek obieramy i także kroimy w kostkę.
Sałatka z pekińskiej i ryżu
Następnie do warzyw dodajemy zimny ryż oraz majonez i przyprawy do smaku.

Tagi:

ryż