eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kapusta resztkowa Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna kapusta z koncentratem pomidorowym. Najlepiej smaku na drugi dzień z rybką. Wykorzystałam środki kapusty pozostałe po zrobieniu gołąbków.

Kapusta resztkowa Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta resztkowa Eli

 

Sposób przygotowania:

Kapusta resztkowa Eli
Nerwy z liści pokroić w paseczki. Kapustę poszatkować. Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić w kostkę. Kapustę przełożyć do garnka z grubym dnem. Do kapusty dodać pokrojoną cebulę,liście laurowe,ziele angielskie,smalec,sól i pieprz. Do kapusty wlać 250 ml wody i gotować na małym ogniu aż będzie pół miękka. Dodać do kapusty koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze aż kapusta będzie miękka. Miękką kapustę oprószyć mąką,wymieszać i zasmażyć. Kapustę ostudzić i włożyć do lodówki na całą dobę żeby składniki się przegryzły.Taka kapusta najlepiej smakuje z usmażoną rybą w panierce. Smacznego!
Kapusta resztkowa Eli
Przygotować środki kapusty,nerwy z liści na gołąbki i cebule.
Kapusta resztkowa Eli
Nerwy z liści pokroić w paseczki. Kapustę poszatkować.
Kapusta resztkowa Eli
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić w kostkę.
Kapusta resztkowa Eli
Kapustę przełożyć do garnka z grubym dnem. Do kapusty dodać pokrojoną cebulę,liście laurowe,ziele angielskie,smalec,sól i pieprz.

Tagi:

kapusta