Kapusta w sosie serowo-śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

wspaniały smak kapusty w sosie

Kapusta w sosie serowo-śmietanowym

Składniki:

Kapusta w sosie serowo-śmietanowym

 

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cebula
  • 1 mała kapusta włoska
  • 115 gram sera gorgonzola
  • 200 ml śmietany
  • 1 szczypta soli,pieprzu

Sposób przygotowania:

Kapusta w sosie serowo-śmietanowym
Włoską kapustę umyłam,obrałam ze zniszczonych liści i osączyłam. Po usunięciu głąba ,drobno ostrym nożem zszatkowałam liście.Do szerokiego rondla wlałam łyżkę oliwy.W między czasie obrałam cebulę i drobno posiekałam.Gdy oliwa była gorąca, to dorzuciłam cebulę i mieszałam aż do zrumienienia.Na koniec dodałam kapustę.Dusiłam pod przykryciem 6 minut,co jakiś czas mieszając. Do rondla wlałam śmietanę wymieszaną z serem w drobną kostkę.Całość mieszałam aż wszystko się stopiło. Do smaku użyłam soli i pieprzu.

Tagi:

sery ser kapusta