luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Kapusta wloska z mortadela i ziemniakami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Z bardzo duzej kapusty wloskiej robilam golabki. Z reszty mialam pyszny dodatek do obiadu na nastepny dzien.

Kapusta wloska z mortadela i ziemniakami

Składniki:

Kapusta wloska z mortadela i ziemniakami

 

  • 1/2 kapusty wloskiej
  • 1 cebula
  • 70 gram masla
  • vegeta
  • pieprz
  • maggi
  • 1 lyzeczka octu

Sposób przygotowania:

Kapusta wloska z mortadela i ziemniakami
Kapustke poszatkowac, oplukac na durszlaku, wlozyc do garnka, zalac woda i ugotowac. Miekka kapuste odlac z wody, dodac pokrojona w kostke cebule, maslo i doprawic reszta skladnikow do smaku. Jesli jest za rzadka, mozna opruszyc delikatnie maka pszenna.