Sposób przygotowania:
Kapusta z grochem
Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy przez około godzinę. W drugim garnku zalewamy wrzątkiem fasolę i gotujemy, aż będzie miękka. Suszone grzyby dokładnie płuczemy i moczymy kilka minut w ciepłej wodzie, a następnie kroimy je w paseczki.
Dodajemy fasolę oraz grzyby do kapusty. Gotujemy wszystko razem jeszcze około 30-40 minut.
Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.
Dodajemy cebulę razem z oliwą do kapusty, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze kilka minut.
Dodajemy fasolę oraz grzyby do kapusty. Gotujemy wszystko razem jeszcze około 30-40 minut.
Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.
Dodajemy cebulę razem z oliwą do kapusty, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze kilka minut.