szczebiotka82

szczebiotka82

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Kapusta z grochem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta jest smaczna i może służyć jako dodatek do mięsa z ziemniakami

Kapusta z grochem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapusta z grochem

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grochem
Kapustę płuczemy by nie była za kwaśna ,wstawiamy i gotujemy na małym ogniu dodając liść i ziele oraz sól i pieprz.W drugim garnku wstawiamy przepłukane połówki grochu zalewając nie wielką ilością wody i solimy.Pamiętajmy o tym by często mieszać groch ,i czasami musimy dolewać wodę ale nie za dużo z grochu musimy ugotować pire .Gdy już mamy gotowe pire i miękką kapustę mieszamy je razem,dodajemy smalec.Można też pokroić słoninkę i podsmażyć by były skwarki i dodać do kapusty.Kapusta z grochem jest dobra jako dodatek do obiadu mięsa i ziemniaków lub jako oddzielne danie np do smażonej kiełbasy.
Kapusta z grochem
świeżą i swojsko kiszona kapusta taka kapusta jest najlepsza

Tagi:

kapusta groch