Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta z jabłkami i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do kapusty zamiast koperku można dodać siekanej natki pietruszki.

Kapusta z jabłkami i śmietaną

Składniki:

Kapusta z jabłkami i śmietaną

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z jabłkami i śmietaną
Kapustę poszatkować, zalać wodą i zagotować, odcedzić. Następnie dodać startą na dużych oczkach marchew, masło, wlać kilka łyżek gorącej wody i dusić pod przykryciem kilka minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki, dodać do kapusty i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z kapustą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym, dodać koperek, wymieszać. Podawać na gorąco.