goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kapusta z jarzynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taka kapusta jest lekka i smaczna

Kapusta z jarzynami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta z jarzynami

 

  • kapusta 1/2 sztuka
  • cebula 2 sztuki
  • marchew 2 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • mąka 2 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • przecier pomidorowy 2-3 łyżki

Sposób przygotowania:

Kapusta z jarzynami
Kapustę szatkujemy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Oczyszczoną marchew i pietruszkę kroimy na tarce o grubych oczkach. Kapustę gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości, dodajemy cebulę oraz marchew i pietruszkę, Całość dusimy, doprawiamy do smaku. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy oraz jasną zasmażkę przygotowaną z masła i mąki (mąkę roztapiamy, dodajemy mąkę i stale mieszamy by pozbyć się grudek, dodajemy odrobinę wody bo całość lepiej rozmieszać).
Kapusta z jarzynami
Kapustę oraz cebulę gotujemy w niewielkiej ilości wody
Kapusta z jarzynami
Następnie dodajemy starte na grubej tarce jarzyny
Kapusta z jarzynami
Całość mieszamy, gdy będą miękkie doprawiamy do smaku
Kapusta z jarzynami
Całość zaprawiamy przecierem pomidorowym oraz zasmażką

Tagi:

kapusta