Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kapusta z kartoflami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne ziemniaczki w porze jesiennej.

Kapusta z kartoflami

Składniki:

Kapusta z kartoflami

 

  • 1 kg ziemniaków
  • 50 dag kapusty białej
  • smalec domowy
  • 2 łyżki octu
  • sól

Sposób przygotowania:

Kapusta z kartoflami
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować w osolonej wodzie. Kapustę oczyścić poszatkować i gotować, aż będzie miękka. Po ugotowaniu odcisnąć kapustę i połączyć z ziemniakami. Ugnieść je razem w garnku. Na koniec dodać roztopiony smalec, sól, ocet do smaku. Kapustę z ziemniakami podawać do sztuki mięsa wołowego lub do duszonych żeberek.

Tagi:

domowe kapusta