msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Kapusta z kolendrą.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciekawy posmak kapustki. Może ona stanowić dodatek do obiadu lub pieczonych kiełbasek.

Kapusta z kolendrą.

Składniki:

Kapusta z kolendrą.

 

  • 1 mała kapusta biała
  • 2 kiełbaski śląskie
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka całych ziarenek kolendry
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól czosnkowa
  • pieprz ziołowy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól,

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z kolendrą.
Kapustę poszatkować, wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować i odcedzić.
Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć,cebulę posiekać i dołożyć do smażonej kiełbasy.Poddusić, włożyć kapustę, doprawić kolendrą i rozmarynem, osolić solą czosnkową, oprószyć pieprzem ziołowym i chwilę razem smażyć.Koncentrat pomidorowy rozcieńczyć kilkoma łyżkami wody i wlać do kapusty.Dusić jeszcze chwilę.