Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapusta z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczna młoda kapusta podawana na ciepło z dodatkiem koperku. Bardzo pasuje ona do kotleta schabowego oraz mielonego.

Kapusta z koperkiem

Składniki:

Kapusta z koperkiem

 

  • 1 główka młodej kapusty
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny
  • 1/2 pęczka kopru
  • 2 łyżki smalcu
  • 3 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Kapusta z koperkiem
Kapustę umyć a potem drobno poszatkować. Delikatnie posolić, podlać wodą. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Kiedy kapusta zmięknie smalec rozpuścić, zrumienić na nim mąkę, podlać wodą.. Przesmażyć razem. Przygotowaną zasmażkę dodać do kapusty i wymieszać. Dodać posiekany koper.

Dusić chwilę razem. Doprawić do smaku.  

Tagi:

kapusta