polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Surówka z kapusty z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kapusty z koperkiem

Surówka z kapusty z koperkiem

Składniki:

Surówka z kapusty z koperkiem

 

  • pół główki młodej kapusty
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
  • 1 mała cebula
  • pół pęczka drobno posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z koperkiem
Oczyszczoną kapustę poszatkować. Oprószyć solą i odstawić na 10 minut. Obrać cebulę i pokroić w małą kostkę. Dodać do kapusty razem z koperkiem. Przyprawić, dokładnie wymieszać. Wlać olej. Wymieszać.