Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta z koperkiem, papryką i dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta z koperkiem to szybki i smaczny dodatek do dania z mięsem.

Kapusta z koperkiem, papryką i dynią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta z koperkiem, papryką i dynią

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z koperkiem, papryką i dynią
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i ugotować do miękkości. Paprykę i obraną dynię oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojoną paprykę i dynię, podsmażyć, oprószyć solą i pieprzem. Z miękkiej kapusty odlać wodę, dodać koperek, paprykę z dynią, przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Kapusta z koperkiem, papryką i dynią
Poszatkowaną kapustę ugotować z dodatkiem szczypty soli
Kapusta z koperkiem, papryką i dynią
Pokrojoną w kostkę paprykę i dynię podsmażyć na maśle