motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kapusta z kostką grzybową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna kapusta ugotowana na kostce grzybowej z dodatkiem smalcu. Jest wspaniałym dodatkiem do obiadku.

Kapusta z kostką grzybową Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kapusta z kostką grzybową

 

  • kapusta biała
  • koper
  • vegeta
  • kostka grzybowa
  • 1 łyżka smalcu
  • woda
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Kapusta z kostką grzybową
Kapustę szatkujemy. Oprószamy vegetą, Odstawiamy na 30 minut. Przekładamy do garnka dodajemy kostkę grzybową. Następnie podlewamy wodą i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu.

Do miseczki wlewamy wodę, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek.

Przygotowaną zawiesinę wlewamy do gotującej się kapusty i doprowadzamy do wrzenia.

Na koniec dodajemy pokrojony koperek. Wszystko dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Kapusta z kostką grzybową
Oczyszczoną kapustę szatkujemy. Oprószamy vegetą i odstawiamy
Kapusta z kostką grzybową
Do przygotowanej kapusty dodajemy kostkę i smalec
Kapusta z kostką grzybową
Podlewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy do miękkości
Kapusta z kostką grzybową
Do kapusty dodajemy zawiesinę przygotowaną z mąki i wody
Kapusta z kostką grzybową
Dodajemy pokrojony koperek
Kapusta z kostką grzybową
Wszystko dokłądnie mieszamy i doprawiamy

Tagi:

kapusta