Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta z kukurydzą papryką i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapusta to łatwy do przygotowania i smaczny dodatek do obiadu.

Kapusta z kukurydzą papryką i jabłkiem

Składniki:

Kapusta z kukurydzą papryką i jabłkiem

 

  • 1/2 kg kapusty białej
  • 30 dag kapusty czerwonej
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 ogórek kiszony
  • 1/2 papryki zielonej
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z kukurydzą papryką i jabłkiem
Kapusty poszatkować, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, wsypać odrobinę soli, dodać ocet i gotować około 5-7 minut, odcedzić, ostudzić. Jabłko i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko skropić sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórka i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać z jogurtem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.