Sposób przygotowania:
Kapusta z pieczarkami
1. Kapustę delikatnie kroimy jeżeli jej kawałki są zbyt duże.
2. Kapustę wrzucamy do garnka dodajemy przyprawy zalewamy wodą i gotujemy ok 30 min. Po tym czasie odcedzamy, zalewamy kapustę świeżą wodą i gotujemy do miękkości.
3. Pieczarki czyścimy, i kroimy w pół plasterki. Wrzucamy na rozgrzane masło i przesmażamy do momentu odparowania wody spod pieczarek
4. Do kapusty dodajemy pieczarki, oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy i przesmażamy ok 15 minut na małym ogniu
2. Kapustę wrzucamy do garnka dodajemy przyprawy zalewamy wodą i gotujemy ok 30 min. Po tym czasie odcedzamy, zalewamy kapustę świeżą wodą i gotujemy do miękkości.
3. Pieczarki czyścimy, i kroimy w pół plasterki. Wrzucamy na rozgrzane masło i przesmażamy do momentu odparowania wody spod pieczarek
4. Do kapusty dodajemy pieczarki, oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy i przesmażamy ok 15 minut na małym ogniu