Sposób przygotowania:
Kapusta z pieczarkami wg MARIA66
Kapustę poszatkować na szatkownicy. W garnku zagotować wodę, dodać soli i gotować mieszając przez 20 minut. Następnie odcedzić na durszlaku. Pieczarki opłukać i pokroić na plasterki. W rondelku smażyć 1 cebulę pokrojoną w kostkę z 1 łyżką oleju przez 5 minut a następnie dodać pieczarki, wymieszać dodać soli i pieprzu i dusić pod przykryciem przez 10 minut, następnie zdjąć pokrywkę i smażyć przez następne 5 minut, do odparowania wody.Na dużą patelnię dać 5 łyżek oleju i 2 cebule pokrojone w kostkę, smażyć przez 5 minut a następnie dodać odsączoną kapustę , wymieszać , dodać sól i pieprz i wszystko smażyć, często mieszając przez 15 minut.Następnie dodać gotowe pieczarki i wszystko razem wymieszać. Kapustę można podawać jako dodatek do dania obiadowego lub wykorzystać jako farsz do krokietów.