Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Kapusta z rodzynkami wg Anny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna surówka na ciepło i zimno.

Kapusta z rodzynkami wg Anny

Składniki:

Kapusta z rodzynkami wg Anny

 

  • Czerwona kapusta 500 g
  • Jabłka 2 szt
  • Rodzynki 2 łyżeczki
  • Cebula 2 szt
  • Oliwa z oliwek 1,5 łyżki
  • Cytryna 0,5 szt Sól
  • Pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta z rodzynkami wg Anny
Kapustędrobno kroimy, zalewmy wodą , gotujemy, Gdy będzie miękka, odcedzamy, Jabłka obieramy ze skórki , następnię ścieramy na tarcę o grubych oczkach, Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do ugotowanej kapusty dodajemy , jabłka cebulę, rodzynki należy sparzyć dodajemy do kapusty, skrapiamy do smaku oliwą z oliwek , sok z cytryny,doprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystko razem dobrze wymieszać, Smacznego .