katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Kapusta zagęszczana zasmażką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka kapustę babcia robiła do kopytek albo prażoków. Ja dodałam ketchup a babcia dodawała przesmażane pomidory.

Kapusta zagęszczana zasmażką

Składniki:

Kapusta zagęszczana zasmażką

 

  • kapusta kiszona 2 kg
  • mięso i wędlina ok 50 dag
  • cebula 1 szt
  • ketchup najlepiej domowy ok 1 szkl
  • mąka ok 2 łyżki
  • lisc laurowy
  • smalec
  • kostka mięsna 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Kapusta zagęszczana zasmażką
Mięso(ja miałam kawałeczek łopatki) myjemy i kroimy. Kapustę można pokroić , zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Solimy i dodajemy mięso i gotujemy.

Wędlinę dowolnie kroimy, podsmażamy i dodajemy, do kapusty, dodać też liście laurowe i ketchup (można dodać kostkę mięsną).

Mieszamy i gotujemy do miękkości. Cebulę lekko rumienimy na tłuszczu, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.

Dodajemy do kapusty i dość mocno doprawiamy do smaku.