Sposób przygotowania:
Kapusta zagęszczana zasmażką
Mięso(ja miałam kawałeczek łopatki) myjemy i kroimy. Kapustę można pokroić , zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Solimy i dodajemy mięso i gotujemy.
Wędlinę dowolnie kroimy, podsmażamy i dodajemy, do kapusty, dodać też liście laurowe i ketchup (można dodać kostkę mięsną).
Mieszamy i gotujemy do miękkości. Cebulę lekko rumienimy na tłuszczu, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.
Dodajemy do kapusty i dość mocno doprawiamy do smaku.
Wędlinę dowolnie kroimy, podsmażamy i dodajemy, do kapusty, dodać też liście laurowe i ketchup (można dodać kostkę mięsną).
Mieszamy i gotujemy do miękkości. Cebulę lekko rumienimy na tłuszczu, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.
Dodajemy do kapusty i dość mocno doprawiamy do smaku.