katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kapusta z zasmażką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Gęsta kapusta z cebulką, koperkiem i jabłkiem. Doprawiona zasmażką i dość mocno pieprzem. Taką uwielbiam z młodymi ziemniakami.

Kapusta z zasmażką i koperkiem

Składniki:

Kapusta z zasmażką i koperkiem

 

  • kapusta młoda 1 szt mała
  • cebula ok1szt
  • jabłko 1 szt mała
  • koper ok 1 pęczek
  • smalec 1 duża łyżka
  • mąka 1 łyżka z czubkiem
  • ocet
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta z zasmażką i koperkiem
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i stawiamy do gotowania. Cebulę i jabłko obieramy drobno kroimy i dodajemy do kapusty.

Gdy kapusta zmięknie a część wody odparuje dodajemy jasną zasmażkę z mąki i smalcu. Dodajemy też opłukany i pokrojony drobno koper.

Doprawiamy do smaku. Chwilę wszystko razem gotujemy. 

Tagi:

kapusta