SUPERPRZEPIS

Parzybroda.

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Parzybroda. Więcej zdjęć (5)

Najlepsza jest gorąca, smaczna i sycąca.

Składniki:

Parzybroda.

 

Sposób przygotowania:

Parzybroda.
Żeberka lub inne mięso z kością wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy. Dodajemy poszatkowaną słodką kapustę. Następnie stratą na jarzynówce marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone w kostkę warzywa. Całość gotujemy do miękkości. Mięso z kością wyjmujemy, dodajemy pokrojoną kapustę kwaszoną. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na kawałki. Dodajemy do zupy wraz z z przecierem. Boczek lub cienką kiełbaskę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju i dodajemy do zupy, następnie na tym samym oleju podsmażamy cebulkę. Zupę zagęszczamy zasmażką przygotowaną z mąki i masła, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majeranek.
Parzybroda.
Szatkowanie białej, słodkiej kapusty przed dodaniem do zupy.
Parzybroda.
Podsmażanie pokrojonejw kostkę kiełbaski lub boczku.
Parzybroda.
Podsmażanie pokrojonej cebulki na rozgrzanym oleju.
Parzybroda.
Krojenie mięska przed ponownym dodaniem go do zupy.

Tagi:

mięso