anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kapusta zasmażana z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta zasmażana bardzo pasuje do wszystkich mięs wieprzowych, a ja bardzo lubię ją jeść zamiast deserów.

Kapusta zasmażana z cebulą

Składniki:

Kapusta zasmażana z cebulą

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • wegeta
  • 1 listek laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • Kminek

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana z cebulą
Kapustę opłukać i poszatkować. Włożyć do garnka i wlać około 500 ml wody. Dodać ziele angielskie i listki laurowe. Dodać wegete i kminek. Gotować około 20 minut. Smalec rozgrzać dodać pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć następnie dodać mąkę i przesmażyć. Zrobić zasmażkę i dodać do kapusty i zagotować.

Tagi:

kapusta cebula