Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Karaś pieczony w maśle

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rybę złowiłem sam i tak ją przygotowałem

Karaś pieczony w maśle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karaś pieczony w maśle

 

Sposób przygotowania:

Karaś pieczony w maśle
Świeżą rybę pozbawiamy łusek i wnetrzności - dokładnie myjemy. O srodka i od zewnątrz nacieramy rybę świeżo zmieloną solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem, dodatkowo lekko doprawiamy przyprawą do ryb. Do środka ryby wkładamy 1 łyżeczkę masła, a pozostałe przekładamy do naczynia żaroodpornego do którego wkładamy rybę - przykrywamy. W temp 180* rybę pieczemy 15 minut, po czym odwracamy na druga stronę i pieczemy kolejne 10 minut, Ja rybe podałem z domowymi frytkami oraz surówką
Karaś pieczony w maśle
na zdjęciu wypatroszona i umyta ryba przed doprawianiem
Karaś pieczony w maśle
rybę pieczymy w naczyniu żaroodpornym w masle
Karaś pieczony w maśle
na zdjęciu upieczona ryba zaraz po wyjęciu
Karaś pieczony w maśle
i jeszcze raz moja rybka podana do obiadu.