Niki

Niki

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Karbonara kawalera

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gotujecie makaron. Jaj sie ugotuje wlewacie na durszlak ale zostawiacie ok 60 ml wody z makaronu

Karbonara kawalera

Składniki:

Karbonara kawalera

 

  • 500 gram makaronu spaghetti
  • 10 plasterki boczku pokrojone
  • 200 gram serka typu Philadelphia, mascarpone
  • 2 zoltka
  • 2 lyzki natki posiekanej lub nie
  • ser parmezan do posypania
  • 60 ml wody z makaronu

Sposób przygotowania:

Karbonara kawalera
Na patelni tefal smazycie boczek. w osobnej miseczce mieszacie serek z zoltkami. Dodajecie 60 ml wody z makaronu do boczku, mieszacie i dodajecie makaron. Na koniec dodajecie serek z zoltkami i dokladnie wszystko mieszacie. Podajemy na glebokim talerzu posypane natka i serem.