Sposób przygotowania:
Karbonara makaron w śmietanowym sosie
zarumieniamy pokrojony w kawałeczki boczek i czosnek(przypalony czosnek będzie gorzki).Zalewamy śmietaną, dodajemy kostke rosolową i doprowadzamy do wrzenia.Gdy śmietana jest zbyt gęsta ja wlewam pierwsze mleko i następnie dodaję śmietanę.
Ugotować makaron w/g zaleceń na opakowaniu.
Zdjąċ sos z gazu i mieszjąc bez przerywania (ważne bo zrobi się jajecznica) zagęszczamy nasz sos powoli dodając rozbełtane jajka.Jeżeli sos jest zbyt mało kremowy postawić na gazie ale należy pamiętać,że gorący makaron też go ogrzeje.
Ugotowany ,odcedzony makaron dodaċ do patelni z sosem.Natychmiast podawaċ posypany pietruszką. Można też jeszcze posypać boczkiem i czosnkiem.
Jeszcze każdy sobie sypie Prmezan i GOTOWE!!!
Ugotować makaron w/g zaleceń na opakowaniu.
Zdjąċ sos z gazu i mieszjąc bez przerywania (ważne bo zrobi się jajecznica) zagęszczamy nasz sos powoli dodając rozbełtane jajka.Jeżeli sos jest zbyt mało kremowy postawić na gazie ale należy pamiętać,że gorący makaron też go ogrzeje.
Ugotowany ,odcedzony makaron dodaċ do patelni z sosem.Natychmiast podawaċ posypany pietruszką. Można też jeszcze posypać boczkiem i czosnkiem.
Jeszcze każdy sobie sypie Prmezan i GOTOWE!!!
mikunia