Sposób przygotowania:
Karciane mini szarlotki
Na stolnicy łączymy mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder. Dodajemy jajko oraz miękkie masło. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Owijamy folią i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm i wkrawamy foremką prostokąty.
Ciastka pieczemy przez ok. 5-6 min w temp. 180 oC. Następnie studzimy je na kratce.
Gdy przestygną, na spodnią część "karty" wykładamy mus jabłkowy i sklejamy z drugim ciastkiem.
Ciasteczka posypujemy cukrem pudrem, nakładamy szablon i posypujemy cynamonem.
Zapraszam do gry :)
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm i wkrawamy foremką prostokąty.
Ciastka pieczemy przez ok. 5-6 min w temp. 180 oC. Następnie studzimy je na kratce.
Gdy przestygną, na spodnią część "karty" wykładamy mus jabłkowy i sklejamy z drugim ciastkiem.
Ciasteczka posypujemy cukrem pudrem, nakładamy szablon i posypujemy cynamonem.
Zapraszam do gry :)
Magdalena88
Marika-
misia5