Sposób przygotowania:
Moja szarlotka na kruchym cieście
Wsypujemy do miski mąkę krupczatkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dodajemy margarynę i siekamy tak aby margaryna była dokładnie pomieszana z mąką. dodajemy jajka,cukier waniliowy,biały cukier,na koniec śmietanę.zagniatamy ciasto, ważne aby zrobić to szybko :) Wkładamy do lodówki na około 30 min. w tym czasie myjemy jabłka,obieramy je i ścieramy na tarce o dużych oczkach. jabłka oczywiście można doprawić cukrem,cynamonem kto co lubi :) na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,układamy ciasto,tak! układamy gdyż rwiemy je na małe kawałeczki i w ten sposób uzyskamy super kruchą szarlotkę :) spód zapiekamy około 15 min, w temperaturze 180-170 stopni wykładamy jabłka i resztę ciasta również rwiemy na małe kawałki i układamy na cieście,zapiekamy około 40 min