Sposób przygotowania:
Karczek do chlebka po mojemu1.
Przygotowałam karczek, który umyłam pod bieżącą wodą, następnie osuszyłam ręcznikami papierowymi i włożyłam do naczynia żaroodpornego.
2.
Osuszone mięso oprószyłam przyprawami: jarzynką oraz solą i pieprzem.
3.
Teraz przygotowałam cebulę, którą obrałam i poukładałam na mięsie. Dołożyłam również ząbki czosnku.
4.
Odmierzyłam połowę filiżanki letniej wody, którą wlałam do naczynia z mięsem.
5.
Odkroiłam połowę kostki masła, którą położyłam na górze mięsa.
6.
Suszony majeranek roztarłam w dłoniach, a następnie bardzo obficie posypałam mięso.
7.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 190 stopni C i wstawiłam naczynie z mięsem na czas 1 godziny i 20 minut.
8.
Gdy mięso wystudziłam to pokroiłam na plasterki. Smacznego !