Sposób przygotowania:
Karczek czosnkowo-ziołowy
Przygotowujemy pastę ziołową - czosnek obieramy ze skórek, przeciskamy przez praskę ,mieszamy w miseczce z przygotowanymi ziołami ,olejem i łyżką wina. Nacieramy umyte i osuszone mięso,tak przygotowaną pastą ,posypujemy solą i pieprzem do smaku ,formujemy ładnie i zawiązujemy dookoła ciasno sznurkiem.wstawiamy na noc do lodówki .Następnie przekładamy do prostokątnego żaroodpornego naczynia zamykamy górę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 1,5 godz (tyle ile waży mięso),w temp 180*.Pod koniec pieczenia otworzyć delikatnie naczynie i zostawić na parę minut do zrumienienia.
evita0007
2milutka
ja też nie...:) dobrze ze jutro wszystko wraca do normalności...no prawie:D
edytaha
Chwilkę odpoczęłam od jedzenia, też chętnie spróbuję :)
2milutka
a próbuj jak masz ochotę :) ja od jutra się odchudzam bo pęknę...
2milutka
a jeszcze na boczek zapraszam;)
edytaha
Boczuś pychota, z musztardką... marzenie :)
2milutka
Kurczę faktycznie ..będzie ciężko ale trzeba troszkę ograniczyć bo w sukienkę na sylwka się nie zmieszczę...:) Ale potem ...zumba może da radę:)
edytaha
To ja się chyba cieszę z Sylwestra w domowych pieleszach, nie muszę się dopinać hihi :D
2milutka
Szczęściara...:)
edytaha
Hihi, ja mam postanowienie od 2-go stycznia, bo na razie za dużo dobrego w lodóce, ale że mam słabą silną wolę, więc może być ciężko ;P