Sposób przygotowania:
Karczek w sosie własnym
Mięso umyć. W miseczce wymieszać 3 łyżki oleju i po 2 łyżki papryk i pół łyżeczki curry. Mięso natrzeć z każdej strony pieprzem i solą. Potem całe mięso nasmarować przyprawami wcześniej przygotowanymi i odłożyć do lodówki na 3 godziny. Po odmierzonym czasie, na łyżce oleju opiec karkówkę na złoty kolor. Dodać cebulę pokrojoną w pół plasterki i dusić pod przykryciem około 1,5 do 2 godzin. Od czasu do czasu podlewając wodą aby się nie przypaliło. Upieczone mięso, ostudzić. Zimne pokroić w 1 cm plastry, podgrzać. Podawać z surówkami. SMACZNEGO!
zewa
kalia
po to, żeby można było ją ładnie pokroić na 1 cm plastry. A kwestia podania może być różna np.: taką jak Pani zaproponowała, albo jak ja :)
zewa
Jeśli mięsa się nie przegotuje to pokroi się je bez problemu i bez studzenia. Ale dzięki za wyjaśnienie. Oczywiście każdy robi według swojego uznania. Ja do takiej karkówy uwielbiam kiszoną kapuchę zasmażaną.