MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Karczek w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, krucha karkówka pachnąca ziołami

Karczek w ziołach

Składniki:

Karczek w ziołach

 

  • 400g mięsa wieprzowego , karkówka
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 100ml wody
  • pieprz, sól

 

Sposób przygotowania:

Karczek w ziołach
Mięso opłukać a następnie pokroić na plastry o grubości 2 cm. Każdy płat mięsa delikatnie rozbić, posypać solą i pieprzem. .Do miski wlać oliwę, dodać majeranek, oregano i musztardę , wszystko wymieszać i do tak przygotowanej marynaty włożyć mięso i wymieszać z marynatą.Mięso odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce.Rozgrzać patelnię teflonową i smażyć mięso z każdej strony po 3 minuty..Usmażone mięso przełożyć do rondla, dodać marynatę , która pozostała z marynowania mięsa, dodać 100ml wody i dusić pod przykryciem przez 20 minut.Podawać z frytkami i surówką.

.

Tagi:

mięso