Sposób przygotowania:
Karczek z marchewką i pieczarkami
1. Karczek pokroić w plastry i lekko je rozbić. Każdy płat skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą warzywną np. kucharek.
2. Następnie płaty mięsa posmarować musztardą, obtoczyć w mące i obsmażyć lekko na tłuszczu.
3. Marchewkę pokroić na plasterki i wrzucić na gotujący się wrzątek z dodatkiem soli. Gotować 5 minut. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki.
4. W naczyniu do zapiekania ułożyć kawałki mięsa, pieczarki i marchewkę. Następnie zalać bulionem i posypać natką pietruszki. Piec przez 1 godzinę 10 minut w temperaturze 200 stopni.
2. Następnie płaty mięsa posmarować musztardą, obtoczyć w mące i obsmażyć lekko na tłuszczu.
3. Marchewkę pokroić na plasterki i wrzucić na gotujący się wrzątek z dodatkiem soli. Gotować 5 minut. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki.
4. W naczyniu do zapiekania ułożyć kawałki mięsa, pieczarki i marchewkę. Następnie zalać bulionem i posypać natką pietruszki. Piec przez 1 godzinę 10 minut w temperaturze 200 stopni.