czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Karczek z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kotlety z karczku z farszem z włoszczyzny to ciekawy pomysł na bardzo proste urozmaicenie zwykłych kotletów.

Karczek z warzywami

Składniki:

Karczek z warzywami

 

  • 2 kotlety z karkówki
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1/4 selera
  • kawałek pora
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • zioła prowansalski

panierka:

Sposób przygotowania:

Karczek z warzywami
Przygotowania rozpoczynamy od warzyw: pora należy pokroić w półplasterki, chili drobno posiekać, pozostałe warzywa zetrzeć na tarce.

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. Podsmażyć chwilę, a następnie podlać wodą i dusić 15 minut.

Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Gotować do zgęstnienia. Mięso rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.

Na rozbite mięso nałożyć farsz i złożyć na pół. Panierować dwa razy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Do pozostałego farszu dodać 1/3 szklanki wody, doprawić i zagotować. Polać nim usmażone kotlety. Smacznego :)