Sposób przygotowania:
Karczek z warzywami
Przygotowania rozpoczynamy od warzyw: pora należy pokroić w półplasterki, chili drobno posiekać, pozostałe warzywa zetrzeć na tarce.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. Podsmażyć chwilę, a następnie podlać wodą i dusić 15 minut.
Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Gotować do zgęstnienia. Mięso rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.
Na rozbite mięso nałożyć farsz i złożyć na pół. Panierować dwa razy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Do pozostałego farszu dodać 1/3 szklanki wody, doprawić i zagotować. Polać nim usmażone kotlety. Smacznego :)
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. Podsmażyć chwilę, a następnie podlać wodą i dusić 15 minut.
Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Gotować do zgęstnienia. Mięso rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.
Na rozbite mięso nałożyć farsz i złożyć na pół. Panierować dwa razy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Do pozostałego farszu dodać 1/3 szklanki wody, doprawić i zagotować. Polać nim usmażone kotlety. Smacznego :)