Sposób przygotowania:
Puszysty malinowy sernik z białą czekoladą
Ciastka kruszę w pył. Masło rozpuszczam w rondlu i dodaję do pokruszonych ciastek. Ma powstać konsystencja mokrego piasku. Na dnie tortownicy układam papier do pieczenia i wykładam ciastka lekko dociskając. Podpiekam w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 10 minut.
W tym czasie przygotowuję masę serową:
Do misy miksera wsypuję cukier wanilinowy, cukier puder i dodaję jajka. Ucieram na gładką, puszystą masę. Następnie dodaję śmietankę i ser. Łączę na jednolitą masę. Na końcu dodaję maliny i budynie śmietankowe. Ponownie miksuję do uzyskania jednolitej konsystencji.
Masę serową wylewam na podpieczony spód i piekę w 180 stopniach godzinę i 10 minut. Studzę w uchylonym piekarniku.
Polewa z białej czekolady:
W rondlu rozpuszczam masło, dodaję śmietankę i pokruszoną białą czekoladę. Ciągle mieszając czekam do roztopienia się czekolady.
Polewam wystudzony sernik i odstawiam do lodówki, aby polewa stężała.
Smacznego!
W tym czasie przygotowuję masę serową:
Do misy miksera wsypuję cukier wanilinowy, cukier puder i dodaję jajka. Ucieram na gładką, puszystą masę. Następnie dodaję śmietankę i ser. Łączę na jednolitą masę. Na końcu dodaję maliny i budynie śmietankowe. Ponownie miksuję do uzyskania jednolitej konsystencji.
Masę serową wylewam na podpieczony spód i piekę w 180 stopniach godzinę i 10 minut. Studzę w uchylonym piekarniku.
Polewa z białej czekolady:
W rondlu rozpuszczam masło, dodaję śmietankę i pokruszoną białą czekoladę. Ciągle mieszając czekam do roztopienia się czekolady.
Polewam wystudzony sernik i odstawiam do lodówki, aby polewa stężała.
Smacznego!
SylaUla
Justi2401