Sposób przygotowania:
Karczek z oscypkiem i warzywamiMarynata
Olej wraz z przyprawy mieszamy, przygotowaną marynatą nacieramy mięso,przekładamy do miski, dodajemy liście laurowe,ziele angielskie i połówki czosnku. Mięso szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki na 12 godz.
Przygotowanie mięsa
Mięso obsmażamy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Przekładamy do naczynia do zapiekania i podlewamy 1/2 szkl. wody lub bulionu, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 40 minut.
Smażenie warzyw
Warzywa myjemy, kroimy. Przesmażamy cebule , dodajemy pieczarki oraz paprykę, doprawiamy sola,pieprzem oraz majerankiem, dusimy ok.10 min.
ETAP 4:
Mięso wyciągamy z piekarnika,układamy warzywa, i ponownie wkładamy na ok.20 min do piekarnika. Po tym czasie ponownie karczek wyciągamy dodajemy pomidorki i plastry oscypka, zapiekamy do rozpuszczenia sera. Podajemy z ziemniaki i surówką.
Magdalena88
Marta85