myszka25

myszka25

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

karczek zapiekany z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne mięsko dla łasuchów

karczek zapiekany z pieczarkami

Składniki:

karczek zapiekany z pieczarkami

 

  • pięć plastrów karczku
  • 30 dag pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • przyprawa do grilla
  • kostka rosołowa
  • listek laurowy

 

Sposób przygotowania:

karczek zapiekany z pieczarkami
Mięso rozbijamy na kotlety oprószamy z dwóch stron przyprawą do grilla, pieczarki myjemy kroimy drobno, cebulkę również. Mięso podsmażamy na patelni z obu stron, przekładamy do żaroodpornego naczynia. Cebulkę i pieczarki również podsmażamy na tym samym tłuszczu co mięsko(pieczarki i cebulka przejdą aromatem karczku.) Wlewamy wodę tak aby przykryć cebule i pieczarki dodajemy kostkę i chwilkę gotujemy, zalewamy karczek sosem powstałym z pieczarek i cebulki, dajemy dwa listki laurowe i wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 60 min w 180 stopniach, co jakiś czas sprawdzając czy karczek jest miękki, Smacznego.