Sposób przygotowania:
Karkówka a,la gyros
Karkówkę kroimy w plastry, przekładamy do miski, wsypujemy przyprawę do grosa, wlewamy ¼ szklanki oleju, mieszamy. Wstawiamy na noc do lodówki,obsmażamy na patelni.
Ziemniaki obieramy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy 5 minut od momentu zagotowania się. Ostudzone ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki, do miski wlewamy olej, wsypujemy przyprawę do ziemniaków, paprykę, lekko solimy i dokładnie mieszamy.
Cebulę obieramy, kroimy w krążki.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy plastry obsmażonej karkówki karkówki, układamy krążki cebuli i ziemniaki. Przykrywamy, pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Ziemniaki obieramy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy 5 minut od momentu zagotowania się. Ostudzone ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki, do miski wlewamy olej, wsypujemy przyprawę do ziemniaków, paprykę, lekko solimy i dokładnie mieszamy.
Cebulę obieramy, kroimy w krążki.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy plastry obsmażonej karkówki karkówki, układamy krążki cebuli i ziemniaki. Przykrywamy, pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni.