lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ostra karkówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ostra karkówka na niedzielny obiad

Ostra karkówka

Składniki:

Ostra karkówka

 

Sposób przygotowania:

Ostra karkówka
Karkówkę umyj i osusz papierowym ręcznikiem.Natrzyj solą (najlepiej gruboziarnistą) i pieprzem.Natrzyj także z wierzchu przyprawą chilli oraz odrobiną oleju sezamowego.Poukładaj na mięsie świeże gałązki rozmarynu i owiń karkówkę folią przezroczystą.Wstaw mięso na noc do lodówki.Następnego dnia włóż mięso do worka do pieczenia,wlej do niego rosół i zawiąż worek.Ułóż karkówkę w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika.