Sposób przygotowania:
Karkówka Gosi- zero tłuszczu
Wykonanie :
1.Karkówkę kroimy w centymetrowe plastry , każdy delikatnie solimy i pieprzymy. Cebulę obieramy i kroimy w plastry.
2.W naczyniu żaroodpornym układamy na stojąco plaster karkówki i przykładamy 2 plastry cebuli, następnie znowu plaster karkówki i cebula. Postępujemy tak do wyczerpania składników , przy czym ostatnia musi być karkówka. Całość zalewamy sosem pieczeniowym rozpuszczonym w wodzie ( 400 ml). Do sosu można dołożyć ziele angielskie i liść laurowy dla podkręcenia smaku, jeśli ktoś lubi te przyprawy.
3.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na około 1 godzinę .
4.Wyjmujemy gotowe danie, które u mnie w domu podaje się z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi domowej roboty.
1.Karkówkę kroimy w centymetrowe plastry , każdy delikatnie solimy i pieprzymy. Cebulę obieramy i kroimy w plastry.
2.W naczyniu żaroodpornym układamy na stojąco plaster karkówki i przykładamy 2 plastry cebuli, następnie znowu plaster karkówki i cebula. Postępujemy tak do wyczerpania składników , przy czym ostatnia musi być karkówka. Całość zalewamy sosem pieczeniowym rozpuszczonym w wodzie ( 400 ml). Do sosu można dołożyć ziele angielskie i liść laurowy dla podkręcenia smaku, jeśli ktoś lubi te przyprawy.
3.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na około 1 godzinę .
4.Wyjmujemy gotowe danie, które u mnie w domu podaje się z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi domowej roboty.
ETAP 1: